Fiumei úti Sírkert

56 hektár, 1690 védett sírhely, 23 km út, gazdag növény- és állatvilág. Talán furcsa, de nagyon jó sétálni a Fiumei úti temetőben. Csend, nyugalom és művészet. Többször fotóztam már, de most panorámák készültek. Ősszel a legszebb, érdemes ellátogatni.

Lupa-tó

Mindenképp kíváncsi voltam, hogy milyen lett a Lupa-tó, de különösen azért, mert éveken keresztül panorámáztam a Sziget-fesztiválon, így érdekelt, hogy Gerendai Károly újabb nagy dobása hogy néz ki. Tulajdonképpen nagyon jól. Korán mentem, jóformán nem volt még senki, így nem kellett a személyiségi jogokkal foglalkoznom. Fehér homok, napernyő és pálmafák,  és persze a kellemesen langyos tó. Strandröplabda pálya, műfüves focipálya, kézilabda pálya, vízi kalandpark és ezer más lehetőség, ami a tökéletessé teszi az itt töltött időt. Különböző partszakaszok vannak a különböző célcsoportoknak, így akár saját partszakaszod is lehet.

Zugliget, lóvasút végállomás

1868. június 30-án indította el a Budai Közúti Társaság Lánchíd és Zugliget között a lóvasút járatot, melynek végállomási épülete csak 1885-ben épült meg Kauser József tervei alapján. 1896-ban, a millennium évében a lóvasút pályát felváltotta a villamos. 1903-ban arrébb került a végállomás, így az épület egyszerű megállóvá vált, . Hosszú éveken át az 58-as villamos járt erre, és amikor 1977-ben ezt megszüntették, az épület több funkciót is betöltött. Volt itt posta, és sőt a BESZKÁRT dolgozóinak lakása is. A hetvenes évek óta állapota rohamosan romlott, és szinte az utolsó pillanatban mentették meg a teljes pusztulástól. A műemléki felújítás terveit a ZDA Zoboki Építésziroda készítette el 2011-ben, és 2016 végén kezdődött az építkezés.
Még nincs teljesen kész, de már most látni, hogy gyönyörű lesz az épület, és a környéke is.

 

 

 

 

 

 

Nemzeti Színház – Művészetek Palotája

A Bajor Gizi parkba érdemes ellátogatni, mert igazán kellemes hely. A színház előtt egy hajóorrban végződő terület van, melyet víz ölel körül, amiben a régi Nemzeti Színház főhomlokzatának emlékműve fekszik. A parkban színészek szobrai, és gyönyörű pázsit van. A színház és a MÜPA közt helyezkedik el a Zikkurát Galéria, amiről gyönyörű kilátás nyílik a városra.

Share This